Shareville: Investeringsverdenens svar på Facebook

Shareville er en social medie platform med fokus på investering. Som bruger, kan du diskutere aktier, fonde og lignende med andre.

Shareville er en social medie platform med fokus på investering. Som bruger, kan du diskutere aktier, fonde og lignende med andre.

Nordnet har integreret Shareville i selve Nordnets platform nu.

Se min bruger her.

Hvad er Shareville?

Shareville er et form for socialt medie centreret omkring investering. Platformen er lavet og vedligeholdes af børsmægleren Nordnet.

Det er en platform, der gør det muligt at dele din portefølje af investeringer med andre brugere samt at følge deres. Du er dog ikke tvunget til det, så du kan sagtens bare oprette en profil og bruge platformen uden at dele noget selv.

Ifølge Nordnet er der nu over 200.000 brugere, så det er ikke en helt lille platform længere.

Hvad sker der på Shareville?

Udover det at dele din portefølje, så kan du deltage i debatten om forskellige aktier eller fonde. Der findes et kommentarspor for alle aktier og fonde og folk er ikke blege for at give deres besyv med, men også gode til at svare på spørgsmål. Det gør det til et ret godt sted at søge information, som ikke er lavet af diverse finansmedier, men kommer fra andre helt som dig selv. Det kan både være godt og skidt, men bestemt interessant og sjovt.

Reklame

Norm Invest

Norm Invest gør investering:
👉 Nemt
👉 Billigt
👉 Enkelt

Norm - Nem investering

Brugerne kommer fra de nordiske lande: Danmark, Norge Sverige og Finland. Det betyder, at sproget kan skifte meget imellem at være engelsk, hvilket ikke er et problem, norsk/svensk, hvilket lige går for de fleste og finsk, som er komplet umuligt at forstå noget af. Finland er lidt the odd one out i det her selskab.

Der kan også oprettes forskellige grupper, som typisk centrerer omkring et tema, eksempelvis passive indeksfonde såsom ETFer eller lignende.

En anden rigtig sjov feature er, at, hvis man deler sin portefølje kan andre også følge med i ens handler og kommentere på dem. Det er sket nogle gange, at jeg har lavet en handel i forbindelse med at optage noget video, hvor nogle af mine opmærksomme følgere har kommenteret på, om jeg var begyndt at prøve at time markedet ved at handle anderledes end normalt. Det er da ret sjovt.

Herunder kan du for eksempel se kommentarsporet for Novo Nordisk aktien.

Store og kendte aktier har naturligt nok flest kommentarer. Der er dog også flere små aktier og investeringsfonde, der bliver diskuteret. Men det er hovedsageligt et sted at diskutere aktier som Meta, Coca-Cola eller Nvidia.

Frinans på Shareville

Du kan faktisk godt bruge Shareville i nogen grad, uden at være medlem. Det er nemlig muligt at se lidt nærmere på andres porteføljer og udvikling. Du kan eksempelvis prøve at tage et kig på beholdningen i eller udviklingen af min portefølje på Shareville:

Det synes jeg er en god feature, fordi det gør det muligt at snuse lidt til Shareville på forhånd.

Det er ikke fordi, at jeg selv er super aktiv på Shareville, men du kan se og følge min portefølje samt tjekke, hvornår jeg køber nyt ind helt i tråd med simpel investering.

Bruger du Shareville og hvad synes du om det? Del dine erfaringer herunder i kommentarerne.

Reklame

👉 Norm Invest – Få en gratis investeringsplan
👉 Firi – Køb bitcoins hos Nordens største kryptobørs
👉 TaxHelper+ Undgå en skatteregning til næste år
👉 Nordnet – Automagisk investering med månedsopsparingen
👉 YouGov – Din mening er penge værd
👉 Freedom24 – Stort udvalg af aktier til lave priser

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.